Zeytinyağlı kereviz dolması tarifi
Kereviz dolması nasıl yapılır
Garnitürlü kereviz dolması tarifi
Kereviz sevmeyenlerin bile severek yediği bu dolma için, ben üç adet büyük boy kerevizi ikiye bölerek kullandım.Sizin kullanacağınız kerevizler küçükse sayıyı kişi sayısına göre arttırıp, kerevizlerin üzerinden kapak kesip, içlerini oyarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet büyük boy kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kurusoğan
- 1 çay bardağı dolusu haşlanmış bezelye
- Bir kaç dal taze kereviz yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Kerevizler soyulup, iki parçaya bölünür.
- Limonla ovulup, limonlu suda 10-15 dakika kadar haşlanır.
- Kerevizlerin ortası oyulup, çanak şekline getirilir.
- Kurusoğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Havuç ve patatesler zar şeklinde doğranır.
- Havuçlar, patatesler, önceden haşlanmış bezelyeler, taze kereviz yaprakları, tuz ve karabiberi de eklenip, biraz diri kalacak şekilde kavrulur.
- Kavrulan sebzeler kereviz çanaklarının içine paylaştırılır.
- Sıcak su ve zeytinyağı da eklenip, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınıp, ılık olarak servis edilir.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilÇok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilÇok severim. Çok da güzel görünüyor. Elinize saglik.
YanıtlaSilNe güzel, kerevizin sevmeyeni o kadar çok ki :) Teşekkürler.
SilKerevizi çok severim ama dolmasını yiç yapmadım. İlk misafirime yapayım bari :) ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Bu halini daha çok seveceksiniz diye düşünüyorum.Sevgiler.
SilNasıl canım istedi;) Ben doğumuma kadar sizi ziyaret etmesem mi acaba;)) Şaka bir yana ellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilZiyaretleri doğumdan sonraya bırakalım bence de, nasılsa az kaldı değil mi :) Çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.
SilBen kereviz dolmasını iç bakla ise daha çok seviyorum.
YanıtlaSilEnginarı iç baklalı yaparız ama kereviz dolmasının da iç bakla ile yapıldığını bilmiyordum.
Silenginar görünümlü kereviz, nefisss
YanıtlaSilİlk bakışta enginara çok benziyor değil mi :)
Silçok severim ve mevsimi de değil ama çok canım çekti :)
YanıtlaSilkonservesini yapayım bari
Kerevizin en bol olduğu zamanlardayız ama acaba siz fotoğraftan enginara mı benzettiniz? Konserveden yapayım diye yazınca öyle düşündüm, gerçi İzmir'de enginar mevsimi de başladı :) Sevgilerimle.
SiliLK defa görüyorum. Enginara çok benzettim :)
YanıtlaSilBu görüntüsüyle enginara benziyor gerçekten :)
SilKerevizi çok seviyorum ablacığım, ama dolmasını hiç yapmadım, eminim nefistir, ellerine sağlık...
YanıtlaSilBir de böyle dene Sibel'ciğim :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silbir tarif kitabı vardı oradan bakarak yapmıştım ama kerevizler haşlanmıyordu ve doğal olarak ortasını oymak çok zor oldu ama tadı mükemmeldi elinize sağlık
YanıtlaSilAslında ilk zamanlar ben de haşlamadan yapıyordum ama dediğiniz gibi muntazam olarak ortasını oymak o haliyle mümkün olmadığından böylesi daha kolay oluyor :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilBen de kerevizin bu tarz yapılışını seviyorum, Elinize sağlık...
YanıtlaSilBeklerim:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Çok teşekkürler :)
SilÇok severim ama dolmasını hiç yememiştim (:
YanıtlaSilBu halini de seveceğinizi düşünüyorum :)
SilBu halini de seveceğinizi düşünüyorum :)
Sil