Soslu kahvaltılık peynir tarifi
Biberiyeli soslu peynir tarifi
Sarımsaklı, zeytinyağlı, biberiyeli peynir tarifi
Hafta sonu kahvaltı sofralarına değişik lezzette bir peynir tabağı hazırlamak ve zeytinyağlı, sarımsaklı sosuna ekmek banmak için, en az bir gece önceden küp küp kestiğiniz peynirleri üzerine çıkacak kadar zeytinyağlı sos içinde bekletebilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kadar beyaz peynir
- 1 su bardağı kadar zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 2 dal taze biberiye
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Peynirler küp küp doğranıp, cam bir kabın içine konulur.
- Zeytinyağının içine tane karabiberler, incecik kıyılmış sarımsaklar, dallarından ayıklanmış taze biberiyeler ve pul biber konulup, iyice çalkalanarak peynirlerin üzerine dökülür.
- Peynirlerin üzerini kapatmazsa biraz daha zeytinyağı eklenir.
- En az bir gün bekletilip, servis edilir.
Ben severim böyle çok lezzetli oluyor. Zeytin de güzel olur soslayinca
YanıtlaSilSoslu olunca ayrı bir lezzet oluyor gerçekten :)
SilHarika Nergis hanımcığım... peynir bitse bile içinde yağına ekmek banar yerim beeeenn:)) sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilZeytinyağına karabiber, kekik gibi baharatlar koyup ekmek banarız ya bu tarifte hepsi bir arada, biraz fazla ekmek yediriyor ama ben de çok seviyorum.Sevgiler.
Silzeytinleri soslarım zaman zaman ama peynir soslamak hiç aklıma gelmemişti elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, bence sos peynire de çok yakıştı :)
Silçok beğendim.harika.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilYarın kahvaltı da yapsam iyi olur. Elinize sağlık
YanıtlaSilSize de afiyet olsun :) Sevgiler.
Silnefis görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilBunu yarın uygulayacağım çok hoşuma gitti. ellerine sağlık
YanıtlaSilUmarım beğenmişsindir Hatice'ciğim :)
Silellerine sağlık.Çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilBu tarz tariflerin en kötü tarafı iştah açmaları zaten Gülten hanımcığım :) Çok teşekkürler.
Sil