Limonlu Sos Nasıl Yapılır
Lemon Curd Tarifi
Limonlu tatları sevenlerin beğeneceğine inandığım, yabancı mutfaklardan bize de ulaşmış olan, Lemon Curd yani Limonlu Sosu yapıp, buzdolabınızda saklayabilir, gerektiğinde soslarda, pastalarda, cheesecakelerde, kurabiyelerde, sütlü tatlılarda kullanabilir hatta o haliyle limonlu dondurma benzeri bir tatlı olarak da tüketebilirsiniz.Ben orjinal tariflerdeki kadar çok yumurta kullanmadığımdan sos miktarım az oldu ama içinde yumurta olunca sosu uzun süre saklamak yerine, bittikçe yenilemek daha doğru olur diye düşündüm.Sos size çok ekşi gelirse, bir sonra ki yaptığınızda bir bardak limon suyunun yarısına, normal içme suyu da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı limon suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
- Limonların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle bir limonun kabuğu rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
- Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağ eklenir.
- Tereyağ eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
elinize sağlık bu tarifi yapabilirim kolaymış hehe :D
YanıtlaSilBence bütün tarifleri yapabilirsiniz, yeter ki birinden başlayın :)
SilTarif defterimde olması gereken bir sos. Teşekkürler:)
YanıtlaSilÇok amaçlı kullanılabilen, hiç bir şey yapılmasa o haliyle yenilebilen bir sos :) Sevgiler.
SilGerçekten kolay bir tarif olmuş. Defterime ekledim ben de.
YanıtlaSilBakalım bu sosu siz nerelerde kullanacaksınız :)
Silbuna bayılacağımı tahmin ediyorum hafta sonu deneyeceğim..
YanıtlaSilLimonlu lezzetleri seviyorsanız, beğeneceğinizi umuyorum.Size de kolay gelsin :)
Silne güzel bir sos teşekkürler :)
YanıtlaSilTakip ettiğiniz için ben teşekkür ederim :)
SilÇok pratik elinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok pratik, çok lezzetli :)
Silİlk defa duydum desem:) çok pratikmiş. Pasta kremalarına karıştırıp değişik bir tar elde edebiliriz. Elinize sağlık
YanıtlaSilDuymasanız bile çok sık kullanılan soslardan biri olduğu için belki krema içinde yada dolgu olarak yemişsinizdir.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilLimon aromalı herşey ne de güzel oluyor, eline sağlık Nergis'cim.
YanıtlaSilÖzellikle yazın ferah ferah değil mi Ihlamurcum :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silpratik bir terif deneyeceğim mutlaka..
YanıtlaSilBence de her zaman el altında bulundurulması gereken soslardan :)
Sillimonla yapılan herşeyin delisiyim. tarif çok işime yarayacak. teşekkürler
YanıtlaSilÇok değişik şekillerde kullanmaya uygun bir sos, siz neler yapacaksınız bakalım :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silgüzel bir tarif :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil