24 Ağustos 2017 Perşembe

KARIŞIK KIZARTMA

Kızartma tarifi
Karışık kızartma nasıl yapılır
Domates soslu karışık kızartma tarifi
Karışık sebze kızartması
     Kızartmaların sağlık açısından zararlı olduğu söylense de; patlıcanın, domatesin en güzel zamanlarında olunca mevsimi geçmeden hem de odun ateşinde kızartma yapıp, yemenin keyfini kaçırmak istemedim. Zaten nasılsa kış aylarında patlıcan ve domates aradığımız lezzette olmayınca kızartma yapmıyoruz, yaz aylarında yılda iki üç defa kızartma yemenin de zararı göz ardı edilebilir diye düşünüyorum :) Sebze miktarlarını kendiniz belirleyebilir domates sosu ve yoğurtla birlikte tercihen ılık olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:

  • 5-6 adet patates 
  • 5-6 adet patlıcan 
  • 5-6 adet kabak 
  • 10-15 adet yeşil sivri biber 
  • Kızartmak için zeytinyağı

Sos malzemeleri: 

  • 5-6 adet olgun büyük boy domates 
  • 5-6 diş sarımsak 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı:

  • Patlıcanlar siyah kabuk kısımları az kalacak şekilde alacalı olarak soyulur.
  • Ortadan ikiye kesilen patlıcanlar bir parmak kalınlığında enine veya boyuna dilimlenir.
  • Derin bir kabın içinde tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir.
  • Patateslerin kabukları soyulup, elma dilimi şeklinde dilimlenir, tuzlanır.
  • Kabaklar soyulup, dilimlenir, tuzlanır.
  • Kızarma tenceresinin yarısına kadar zeytinyağı doldurulup, iyice kızdırılır.
  • Kızgın zeytinyağına zeytinyağının soğumaması için azar azar patatesler atılarak iyice kızartılır.
  • Kağıt havlu serilmiş bir tepsiye patatesler çıkartılır.
  • Kabaklar kızgın yağa atılıp, kızardıktan sonra onlar da kağıt havlu üzerine alınır.
  • Patlıcanlar tuzlu suyun içinden hiç su kalmayıncaya kadar elimizle iyice sıkılarak alınıp, kızgın yağın içine atılarak kızartılır.
  • Patlıcanlarda kağıt havlu serilmiş bir tepsiye alınır.
  • Yıkanıp, iyice kurulanıp sap kısmı kesilmiş biberler de bütün veya ikiye bölünerek kızartılır.
  • Kızaran sebzelerin hepsi servis tabağına alınır.
  • Kızartma yağından bir kaç kaşık sos tenceresine eklenip, doğranmış domatesler, tuz ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte koyulaşıp sos kıvamını alana kadar pişirilir.
  • Karabiberi de eklenip, sos sıcakken kızartmaların üzerine dökülerek servis edilir.

3 yorum:

  1. Bayılırım. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada da olsa yapıyoruz işte :) Bol domates soslusunu ben de çok severim.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Elinize sağlik🌝yapan olsa da yesek😅ben sosuna bir tane kesme şeker de koyuyorum cok yakisiyor

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...