16 Şubat 2018 Cuma

ARAPSAÇLI KİŞ

Arapsaçlı kiş tarifi
Rezeneli kiş nasıl yapılır
Arapsaçlı tart tarifi
Marasalı tart nasıl yapılır
     Pazarlarda arapsaçı, enginar, yabani kuşkonmazlar bollaşınca sadece kavurup yumurta kırmak veya yemeğini yapmak yerine değişik tariflerde de kullanılabilir mi diye denemelerde bulunuyorum. Üst malzemesini değiştirerek daha önce enginarlı kiş, yabani kuşkonmazlı kiş ve en son da arapsaçlı kiş yapmıştım, hamurişlerini seviyorsanız üst malzemesini değiştirerek arapsaçı bulamazsanız veya tercih etmezseniz onun yerine lorlu, dereotlu olarak siz de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 75 gram tereyağı 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üst malzemesi:
  • Bir demet arapsaçı ( 50 dal kadar )
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz
  • 200 gram kaşar loru
  • 1 adet yumurta

Yapılışı:
  • Arapsaçları iyice yıkanıp, kalın sap kısımları ayrılır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada ince kıyılmış taze soğanlar ve arapsaçları biraz çevrilir.
  • Tuzu ve baharatları eklenip, soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da karıştırılarak hamur yoğurulur.
  • Hamur yağlanmış tart kalıbına kenarlardan biraz yükseltilerek yayılır.
  • Pişerken fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
  • Hamurun üzerine soğumuş olan lorlu arapsaçlı karışım yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp, çırpılmış yumurta üzerine yayılır.
  • Tekrar fırına konulup, üzerindeki yumurta piştikten sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...