Kasımpatı poğaça nasıl yapılır
Mayalı tarifler
Misafir sofralarınız yada çay saatleriniz için yaptığınız ikramlıklarınızda lezzet kadar görünüşü de güzel olsun istiyorsanız, dizilişiyle kasımpatı çiçeğine benzeyen bu poğaçaları ben lor, dereotu karışımı ile yaptım siz kıymalı, patatesli, peynirli hatta zeytin ezmeli gibi istediğiniz iç malzemesini kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket Dr.Oetker instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 - 5,5 su bardağı un
- 250 gram lor veya beyaz peynir
- Dereotu
- Karabiber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu
- İç malzemesi için; lor, karabiber ve ince kıyılmış dereotu karıştırılıp bekletilir.
- Yumurtanın sarısı üstü için ayrılır.
- Derin bir kaba un elenip, maya, toz şeker ve tuz eklenir.
- Ortası havuz gibi açılan unun yarısına zeytinyağı, su, süt ve yumurtanın akı karıştırılıp, kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
- Hamur unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açılıp, su bardağı veya yuvarlak kalıp ile kesilir.
- Kesilen yuvarlak parçaların içine lorlu karışımdan konulup, kapatılır.
- Kapatılan parçalar dıştan içe doğru yan yana yağlanmış yuvarlak fırın kabına dizilir.
- Tam ortaya içine lorlu karışım konulmuş yuvarlak bir parça konulur.
- Yumurta sarısı sürülüp, orta göbek kısmına çörekotu serpilip, yarım saatte tepsi de mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.