5 Şubat 2018 Pazartesi

PİRİNÇLİ ENGİNAR YEMEĞİ

Pirinçli enginar yemeği tarifi
Enginar yemeği tarifi
Enginar borani nasıl yapılır
     Enginarın her halini sevip, her çeşidine soframızda yer vermeye çalışınca sık yaptığımız tariflerin yanı sıra bazen de denesem nasıl olur diye yola çıkıp denediklerim de oluyor :) Enginarlı pilav adı üstünde pilav olunca enginarını çok, pirincini az koysam nasıl olur diye düşünüp borani mantığıyla pirinçli enginar yemeği yaptım. Enginarlı yemekler yaparken enginarı pazardan bütün alıp genellikle kendim soyup hazırlıyorum, zeytinyağı ve dereotu da olmazsa olmazlardan ama siz bütün enginar bulamazsanız artık her yerde bulunan hazır soyulmuş enginar çanaklarının en küçüklerinden alıp kullanabilirsiniz.
Malzemeler:

  • 10 adet küçük boy enginar çanağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Enginar çanakları ayıklanıp, yıkanıp kurulandıktan sonra limonla iyice ovulur.
  • Limon suyu ve tuz konulmuş suda bekletilir.
  • Yayvan bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirildikten sonra bir çay kaşığı kadar un eklenip çevrilir.
  • Dörde beşe bölünmüş enginarlar, bir limonun suyu, tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup, kapağı kapatılır.
  • Pirinç de eklenerek, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da serpilip, ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...