19 Şubat 2018 Pazartesi

TUTMAÇ ÇORBASI

Tutmaç çorbası tarifi
Tutmaç çorbası nasıl yapılır
Yoğurtlu erişte çorbası tarifi
Yoğurtlu erişte çorbası nasıl yapılır
     Başlıbaşına öğün olarak tüketilebilecek olan çorbalardan tutmaç çorbasında ben yazın yaptığımız eriştelerden kullandım. Yoğurdun kesilmemesi için, kaynayan çorbadan birer kepçe alarak yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekledikten sonra ben üzerine kırmızı biber ve naneyi zeytinyağında yakarak ekledim ama siz isterseniz tereyağı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı erişte 
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı  
  • 1 yemek kaşığı dolusu un 
  • 1,5 litre sıcak su 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Kuru nane 
  • Pul biber 
  • Tuz  

Yapılışı:
  • Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün suyu berraklaşana kadar iyice yıkanıp süzülür.
  • Derin bir tencereye mercimekler alınıp, sıcak suyla çok da parçalanmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kaynama suyu süzülüp, sıcak su yenilenir.
  • Eriştelerde eklenip, yumuşayana kadar pişirilir.
  • Başka bir kapta süzme yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz hale gelinceye kadar çatalla ezilir.
  • Yoğurdun kesilmemesi için, tencerede kaynamakta olan çorbadan bir kepçe eklenip, karıştırılır.
  • Yoğutlu karışım da çorbaya eklenip, hızlıca karıştırılır.
  • Bir kaç taşım kaynadıktan sonra üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biber ve nane dökülerek sıcak servis edilir.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...