Çikolatalı pasta nasıl yapılır
Bu çikolatalı pastanın tarifini dokuzuncu bulut blogundan almıştım. Orada Kolay çikolatalı pasta diye adlandırılmış, gerçekten yumurtaların akını sarısını ayırmadan nerede ise kurabiye gibi karıştırılarak yapılan bu pandispanyayı çok kısa sürede yapıp, isterseniz sadece ganajla sıvayıp bırakabilirsiniz yada benim gibi biraz daha farklı olsun diye düşünürseniz kat aralarına çikolatalı krema yapıp, dışını da krema ile sıvayarak ve nar taneleri ile süsleyerek daha değişik bir pasta yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağının üçte biri kadar zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağının dörtte üçü kadar süt
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 2 çay kaşığı granül kahve
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt kreması
- 1 poşet krem şanti
- Un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuz büyük bir kabın içinde karıştırılıp, pütür kalmaması için hepsi birlikte elenir.
- Başka bir kapta zeytinyağı, yumurta ve süt el çırpıcısı ile karıştırılıp, unlu karışıma eklenir.
- Son olarak granül kahve karıştırılmış kaynar su da eklenerek parlak bir renk alana kadar el çırpıcısı ile iyice karıştırılır.
- Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırına konulur.
- Yaklaşık bir saat kadar sonra ortasına kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilerek, hafif yapışkan kıvamdaki kek fırından çıkartılır.
- Fırından çıkartılan kek tel raf üzerine alınıp, soğutulur.
- 100 gram soğuk süte, 150 gram krem şanti eklenip, çırpıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
- Tencerede süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve kakao karıştırılıp, muhallebi gibi pişirilir.
- Pişen krema sıcakken parçalara bölünmüş çikolata atılıp, iyice eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuyan kremaya buzdolabından çıkarttığımız krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
- Sıkma torbasına konulup, buzdolabında bekletilir.
- Soğumuş kek yüksekliğine göre iki veya üç kat olacak şekilde kesilir.
- Keklerin arasına sıkma torbasından krema sıkılıp, çikolata parçaları serpilir.
- En üst katta konulduktan sonra pastanın üstü ve kenarları çikolatalı krema ile iyice sıvanır.
- Pasta buzdolabında bekletilirken. ganajı hazırlanır.
- Yarım su bardağı süt kreması benmari usulü suya değmeden ve kaynatmadan ısıtılır.
- Isınan süt kremasına küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenip, erimesi sağlanır.
- İyice karıştırılıp, soğuduktan sonra krema sıvanmış pastanın üstünden akacak şekilde çikolata kaşıkla dökülür.
- Pastanın üzeri nar taneleri ile süslenir.
Ellerinize sağlık.. Görüntü muhteşem..
YanıtlaSil