Acı filiz kavurması tarifi
Yumurtalı acı filiz nasıl yapılır
Yabani kuşkonmaz, sarmaşık, izvinye, avronies ve acı ot diye de bilinen bu acı filizlerin sadece taze olan uç kısımlarını hiç bıçak değdirmeden elimizle kopartarak kullanmak gerekiyor, zaten kullanılmaması gereken diğer tarafları daha esnek olduğundan uğraşsanız da esniyor ve elle kırılmıyor. Acı filizleri sadece kavurup yumurta kırabileceğiniz gibi isterseniz acısını biraz hafifletmek için içine incecik kıydığınız pırasaları veya körmenleri ekleyerek de kavurabilirsiniz.
Yumurtalı acı filiz nasıl yapılır
Yabani kuşkonmaz, sarmaşık, izvinye, avronies ve acı ot diye de bilinen bu acı filizlerin sadece taze olan uç kısımlarını hiç bıçak değdirmeden elimizle kopartarak kullanmak gerekiyor, zaten kullanılmaması gereken diğer tarafları daha esnek olduğundan uğraşsanız da esniyor ve elle kırılmıyor. Acı filizleri sadece kavurup yumurta kırabileceğiniz gibi isterseniz acısını biraz hafifletmek için içine incecik kıydığınız pırasaları veya körmenleri ekleyerek de kavurabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2-3 demet acı filiz
- 2-3 adet pırasa veya körmen
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Acı filizler yıkanıp, süzüldükten sonra hiç bıçak değdirmeden elimizle taze kısımları iki üç parmak kadar çıt sesi çıkmayıncaya kadar kopartılır.
- Tencerede üzerini geçecek kadar su ile biraz sotelenip acı suyu süzülür.
- İnce kıyılmış pırasalar ve tuzu da eklenerek, fazla karıştırılmadan suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, piştikten sonra karabiberi de eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.