Portakallı muhallebi nasıl yapılır
Son portakallar tezgahlara henüz veda etmemişken, bu çok hafif lezzetteki tatlıyı önümüzdeki portakal sezonuna kalmadan paylaşmak istedim. İki renkli bu tatlıyı isterseniz; nar, çilek vişne gibi başka meyveler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
Yapılışı:
- Derin bir tencerede toz şeker, un, buğday nişastası ve bir portakalın kabuğunun rendesi karıştırılır.
- Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi servis kaselerinin yarısına kadar dökülerek paylaştırılır.
- Portakallar iyice yıkanıp, suyu sıkılır; kabukları rendelenir.
- Derin bir tencerede portakal suyuna toz şeker, buğday nişastası ve bir portakal kabuğunun rendesi de eklenerek kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Servis kaplarının yarısına kadar doldurulan muhallebinin üzerine portakallı karışım dökülerek paylaştırılır.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulur.
- Nane yaprakları ve portakal dilimleriyle süslenip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.