Kuru fasulye yemeği nasıl yapılır
Zeytinyağlı kuru fasulye yemeği tarifi
Kuru fasulye yemeğinin de tarifi mi olur, geleneksel olarak ilk öğrendiğimiz yemeklerdendir herhalde diye düşünsem de hem arşivimde bulunması hem de henüz yapmamış öğrenci yada yeni eve çıkmış birilerine faydası olabileceğini düşünerek paylaşmaya karar verdim. Genellikle parça etli yada pastırmalı kuru fasulye tarifleri revaçta olsa da, bizim evde et yenilmediğinden kuru fasulye yemeğini de her zamanki gibi zeytinyağı ile pişiriyorum yanında mutlaka pilav ve turşu ile servis ediyorum. Kuru fasulye olarak da bana daha lezzetli geldiğinden, konya şeker veya ispir fasulye kullanıyorum.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı kışlık domates ezmesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet acı kurutulmuş biber
- Tuz
- 6-7 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Kuru fasulyeler ayıklanıp, yıkanır.
- Bir gece önceden derin bir kapta ıslatılır.
- Ertesi gün suyu süzülüp, yeni su konularak yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlama sırasında oluşan köpükler alınıp, atılır.
- Yemeklik doğranan kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates salçası ve domates püresi de eklenerek, soğanla birlikte çevrilir.
- Haşlanmış kuru fasulyeler, kurutulmuş acı biberler, tuzu ve suyu da eklenir.
- Kuru fasulyeler parçalanmadan, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.