Işgın şerbeti nasıl yapılır
Uçgun şerbeti
Uçgun şerbeti nasıl yapılır
Her bölgenin kendine has bitkileri olunca bazılarımızın çocukluk yıllarından beri bilip, sevdiği bazı bitkilerle biz yeni yeni tanışıyoruz :) Işgın, uçgun, yayla muzu, kürt muzu diye de bilinen ışgının pek çok hastalığa iyi geldiğini hatta yapılan araştırmalar sonucu kanser hücrelerinin gelişimini durdurduğunu okuyup, pazarda da satıldığını da görünce biraz da meraktan hemen aldım. Alışık olmadığım bir tadı olunca ve çiğ olarak tüketemeyince başka ne yapılabileceğini araştırıp, birazından şerbet birazından da reçelini yaptım.
Malzemeler: - 10-15 adet soyulup doğranmış ışgın
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Işgınlar yıkanıp, kurulandıktan sonra muz gibi soyulur.
- Derin bir tencerede küçük parçalara bölünen ışgınlar, karanfil, toz şeker ve su da eklenerek ışgınlar iyice yumuşayana kadar kaynatılır.
- Soğuduktan sonra önce süzgeçten sonra da tülbentten süzülerek sürahiye alınır.
- Servis ederken bardaklara buz ve istendiği kadar su veya maden suyu eklenir.
Hiç duymamıştım
YanıtlaSilBen de biraz araştırınca rastladım ve yapmak istedim.
Sil