10 Mayıs 2018 Perşembe

TAZE BAKLA FAVASI

Taze bakla favası tarifi
İç bakla favası tarifi
Taze bakla favası nasıl yapılır
     Sofralarımızda bazen havuçlu, patatesli bazen kuru bakladan yaparak yer verdiğim favayı, bakla içlerinin iyice büyüdüğü, en güzel olduğu bu dönemde taze iç baklalardan yapıyorum. Siz de kuru bakla favasına alternatif bir lezzet olarak zamanını geçirmeden taze bakla favası yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram ayıklanmış taze iç bakla 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 çay kaşığı tuz  
  • Dereotu
Yapılışı:
  • Baklalara bıçakla boydan boya çok derin olmayan çizik atılır.
  • Çizilen yerden baklalar çıkartılıp, yıkanır.
  • Kaynar suyun içine atılarak on dakika kadar haşlanıp, suyu süzülür.
  • Soğuyan baklaların kabuğu soyulup, içi çıkartılır.
  • İncecik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Soyulmuş baklalar, toz şeker, tuz ve üzerini çok az geçecek kadar su da eklenerek baklalar iyice yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Limon suyu da eklenip blender ile püre haline gelene kadar karıştırılır.
  • Fava servis tabağına yayılıp, üzeri limon dilimleri ile süslenip, zeytinyağı gezdirilir.
  • İstenirse hafif ıslatılmış kalıplara dökülüp, buzdolabında bekletilir.
  • Servis tabağına ters çevrilip, dereotu ile süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...