Kışlık barbunya yemeği nasıl yapılır
Kışlık barbunya
Yaz aylarında pazarlar o kadar bereketli ki, haftalık alışverişin yanında fazladan aldığım sebzeleri önümüzdeki kış günlerini düşünerek dondurup hazırlıyorum. Hazır konserve barbunya tüketmemek için, her yaz beyaz barbunya alıp, ayıkladıktan sonra on dakika kadar sıcak suyla şoklayıp kuruladıktan sonra bir kaç paket halinde dondurucuya kaldırarak her an kullanılmaya hazır barbunyalardan mevsimindeki lezzette yemekler yapmak için kış boyunca kullanıyorum ama artık yaz ayları yaklaşmaya başlayınca, dondurduğum baklalara, enginarlara dolapta yer açabilmek için son paketleri de tüketmeye başlamalıyız diye düşünüyorum.
Malzemeler:- 1 kilogram ayıklanıp dondurulmuş beyaz barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- Yarım su bardağı kışlık domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir kaç dal maydanoz
- Tuz
- Kuru soğanlar incecik kıyılıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Küp küp doğranmış havuçlar da eklenip, çevrilir.
- Kış için hazırlanmış domates püresi ve küp küp doğranmış patatesler de eklenir.
- Dondurulmuş barbunya poşetinden çıkartılıp, tencereye eklenir.
- Tuz ve sıcak suyu da eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Doğranmış maydanoz da eklenip, ılık servis edilir.
- İstenirse limon suyu eklenir.
bende dondurucuya hep atarım barbunya.....
YanıtlaSilAma seninkiler sanki sütlü fasulyeye benziyor barbunyaya değil,Barbunya daha benekli oluyoryaa
Beneklisi, beneksizi her çeşidi var ama ben en çok Kuzey Ege'de bilinen bu beyaz barbunyayı sevip, kış için donduruyorum.Belki sizin oradaki adı Sütlü fasulyedir yada sizin sütlü fasulye dediğiniz bizim badalan dediğimiz fasulyedir malum isimler yörelere göre değişebiliyor bilemiyorum :)
Sil