11 Mayıs 2018 Cuma

MANDALA TART

Mandala tart tarifi
Mandala tart nasıl yapılır
Meyveli tart tarifi
Tart tarifi


























    Mevsimlerin geçiş döneminde olunca, kış ve yaz meyveleri aynı anda tezgahlarda hatta evlerimizde yer almaya başladı. Çeşitliliği artan meyvelerden evde birer ikişer kalınca, bol meyveli tart yapmaya karar verdim. Tartı pişirip, meyveleri üzerine dizerken son yıllarda pek çok yerde gördüğümüz mandala desenlerinden mi etkilendim bilmiyorum, tartın son görünüşünü mandala desenlerine benzettim. Mandala bir çeşit meditasyonmuş, zaten mutfak da benim için bir çeşit meditasyon olunca adını da mandala tart koydum :)
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı un 
  • Yarım paket kabartma tozu 
Kreması:
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı dolusu un 
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
Üzerine: 
  • Çilek 
  • Kivi 
  • Muz 
  • Portakal 
  • Yaban mersini
Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu ve un da eklenerek karıştırılır.
  • Tabanına yağlı kağıt serilmiş veya hafifçe yağlanıp, unlanmış tart kalıbına hamur dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak yarım saat kadar pişirilir.
  • Biraz soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek tart çıkartılır.
  • Derin bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişasta iyice karıştırılarak topaklanmadan muhallebi gibi pişirilir.
  • Soğuyan muhallebiye bir poşet toz krem şanti eklenerek, mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
  • Tartın çukur tarafı çevrilip, üzeri şekerli süt veya meyve suyu ile ıslatılır.
  • Tartın üzerine soğumuş krema eşit şekilde yayılır.
  • Kremanın üzerine istediğimiz meyveler dıştan içe doğru yerleştirilir.
  • Tartı hemen tüketmeyecekseniz meyvelerin kararmaması için, üzerine küçük paketlerde satılan tart jölesi pişirip dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...