Hindistan cevizli pasta nasıl yapılır
Yağsız pandispanya tarifi
Hindistan cevizli lezzetleri seviyorsanız, iç kremasında hindistan cevizi aroması, dışında da hindistan cevizi kullanılan bu yağsız, hafif, sünger gibi yumuşacık pastayı çay saatleriniz veya doğum günleriniz için kısa sürede yapabilir, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi aroması
- 200 ml süt kreması
- 1 poşet krem şanti
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Süt kreması ve krem şanti mikserle katılaşana kadar çırpılıp, buzdolabında soğuması için bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Ilık süt de eklenip, çırpılır.
- Kabartma tozu, buğday nişastası ve un da eklenip, karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanıp, biraz unlandıktan sonra hamur dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar fırının kapağı hiç açılmadan kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılan pandispanya enine iki parçaya kesilir.
- Kremanın yarısı pandispanyanın arasına yayılıp, hindistan cevizi serpilir.
- Pandispanyanın ikinci katı konulduktan sonra kalan krema her tarafına düzgünce sürülüp, hindistan cevizi serpilir.
- Buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.