Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır
Galeta unlu tatlı tarifi
Rum tatlısı tarifi
Geçtiğimiz yıl arkadaş ve akraba günlerinde tesadüf arka arkaya Kıbrıs tatlısı yapılınca, modası geçmeden yapayım diye düşünmüştüm ama paylaşmak bu güne kısmetmiş :) Şerbetli olmasına rağmen gerçekten hafif olan bu tatlıyı ben evde tatlısever çok olunca epey büyük parçalar halinde dilimlemişim ama benim gibi çok da fazla tatlı sevmeyenler için enine ve boyuna dörder parçaya bölünse daha iyi olurmuş diye düşündüm. Ben dilimlerin üzerini nar taneleri ile süsledim ama siz ceviz, fındık, antep fıstığı parçalarıyla veya istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 çay bardağı toz şeker
- Hindistan cevizi rendesi
- Nar taneleri ve nane yaprakları
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker karışım beyazlaşana kadar çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenip, karıştırılır.
- Yağlanmış büyükboy kare borcama karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- Ilık sütün içinde toz şeker eritilerek, fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökülür.
- Süt, nişasta ve toz şeker karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Tatlının üzerine dökülerek, kaşığın tersi ile düzeltilir.
- İlk sıcaklığı geçince hindistan cevizi serpilip, nar taneleri ve nane yapraklarıyla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.