Kuru börülce salatası nasıl yapılır
Havalar iyice ısınmaya başlayınca evdeki kuru gıdaları da yavaş yavaş bitirmek gerekir diye düşünerek kuru börülce yemeği ve kuru börülce çorbasından sonra çok sevdiğimiz kuru börülce salatası yaptım. Aslında malzeme listesi ve miktarları isteğe göre değişebilir ama gene de fikir olması açısından yaptığım şekliyle yazdım. Ben çoğu zaman kuru börülce, haşlanmış mısır ve nohutu birer kullanımlık paketler halinde buzlukta saklayıp gerektiğinde oradan çıkarıp kullanıyorum. Salatayı tek kişilik servis kaselerine paylaştırarak diğer ikramlıklarınızla karışmadan servis edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Malzemeler:- 1,5 su bardağı kuru börülce
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet büyük boy kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet havuç
- 2-3 adet taze soğan
- 3-4 adet salatalık turşusu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru börülceler ayıklanıp, bir gece önceden üzerini geçecek kadar suyun içinde bırakılır.
- Ertesi gün suyu dökülüp, yenilenerek yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlama suyu dökülen börülceler yıkanıp, süzülerek soğumaya bırakılır.
- Kuru börülcelere haşlanmış mısırlar, çekirdekleri çıkartılmış biberler ve diğer malzemeler olabildiğince ince ince kıyılarak eklenir.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuz da eklenerek iyice karıştırılıp, dinlendirilir.
- Servis kabına veya tek porsiyonluk kaselere konularak servis edilir.
Ellerine sağlık canım börülcenin kurusunu da tazesini de çok severim.
YanıtlaSilHaklısın Hatice'ciğim, sofralarımızda her zaman bir şekilde yer buluyor :) Çok teşekkürler.
Sil