Çilekli pasta nasıl yapılır
Porsiyonluk pasta tarifi
Osmanlı çileği denilen lezzetli, minik ve mis kokulu çilekleri her zaman tercih ederim ama bu çilekleri tarla kenarında satış yapan üreticiden alınca sera olmadığına inanarak ve yeşil yapraklı görüntüleri de hoşuma gidince almadan geçemedim. Pandispanyayı olabildiğince minik küpler olarak kesip porsiyonluk olarak düşündüğümden araya krema sürmedim ama siz ister krem şanti isterseniz başka bir krema hazırlayarak sadece üstüne veya arasına da sürerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gram buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk su veya süt
- Çilek
Yapılışı:
- Krem şanti, soğuk su veya süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip bir kaç defa daha çevrilir.
- Karışım yağlanmış dikdörtgen fırın kabına dökülüp üzeri düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından çıkan kek soğuyunca kare kare dilimlenir.
- Her parçanın üzerine sıkma torbası ile krem şanti sıkılıp, birer tane çilek konularak servis edilir.
Nergis hanım pastaneler de satılan tek kişilik porsiyonluk pastalardan hiç bir farkı yok inanın,onlardan bile güzel görünüyor.Eminim tadı da muhteşemdir ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBERAY
Çok teşekkür ederim Berkay hanımcığım, beğendiğinize sevindim.Sevgilerimle.
Sil