23 Mart 2018 Cuma

PORTAKALLI GİRİT KURABİYESİ

Portakallı girit kurabiyesi tarifi
Girit kurabiyesi tarifi
Portakallı kurabiye tarifi
Anne kurabiyesi tarifi
     Çocukluk yıllarımızda şimdiki gibi çok değişik kurabiye tarifleri olmadığından mı bilmiyorum annelerimiz genellikle bu kurabiyelerden yapardı, bu kurabiyelere değişik şekiller verilmesi çok hoşuma gider, bir iki şekilde ben verip tepsiye dizerdim. Tezgahlarda halen portakal bulunuyorken, sıkmalık portakallardan alıp suyunu sıkarak anne kurabiyesi de denilen çocukluğumuzun bu kurabiyelerinden yapıp, isterseniz şekere bulayarak pişirebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4,5- 5 su bardağı un
  • Portakal kabuğu rendesi 

Yapılışı:
  • Taze sıkılmış portakal suyu, toz şeker, yoğurt, zeytinyağı, karbonat ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.
  • Elenmiş un da azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. 
  • Hamurdan kopartılan parçalar tezgah üzerinde ince uzun yuvarlandıktan sonra şekil verilir.
  • İstenirse toz şekere bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en fazla 15 dakika pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...