17 Mart 2018 Cumartesi

MISIR UNLU LORLU POĞAÇA

Mısır unlu poğaça tarifi
Mısır unlu poğaça nasıl yapılır
Poğaça tarifi
Lorlu poğaça tarifi
     Eskiden sadece mıhlama ve ekmek yaparken beyaz una karıştırarak kullandığım mısır ununu  son yıllarda hamurişlerinde de kullanmayı seviyorum. Daha önce kıyır kıyır çok beğendiğimiz mısır unlu kurabiyeden sonra bir de mısır unlu poğaça yapmıştım. Bu da gene mısır unu kullanarak yaptığım  başka bir tarif, siz de bu tariflerden biriyle mısır unlu poğaça yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gram tereyağı 
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
  • 250 gram kaşar loru
  • Maydanoz
  • Karabiber
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörekotu

Yapılışı:
  • Yumurtalardan ikisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  • Oda  sıcaklığındaki tereyağı, yumurtalar, zeytinyağı ve yoğurt derin bir kapta iyice karıştırılır.
  • Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve azar azar un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek dinlendirilir.
  • Bu arada maydanozlar ince ince kıyılıp, lor ve karabiberi eklenir.
  • Hamurdan kopartılan parçalar avuç içinde açılarak iç malzemesi konulup, kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Ayrılan iki yumurtanın sarısı fırça yardımıyla sürülüp, susam veya çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık yarım saat kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirilir.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...