Mısır unlu poğaça nasıl yapılır
Poğaça tarifi
Lorlu poğaça tarifi
Eskiden sadece mıhlama ve ekmek yaparken beyaz una karıştırarak kullandığım mısır ununu son yıllarda hamurişlerinde de kullanmayı seviyorum. Daha önce kıyır kıyır çok beğendiğimiz mısır unlu kurabiyeden sonra bir de mısır unlu poğaça yapmıştım. Bu da gene mısır unu kullanarak yaptığım başka bir tarif, siz de bu tariflerden biriyle mısır unlu poğaça yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 200 gram tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kaşar loru
- Maydanoz
- Karabiber
- Yumurta sarısı
- Susam veya çörekotu
Yapılışı:
- Yumurtalardan ikisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtalar, zeytinyağı ve yoğurt derin bir kapta iyice karıştırılır.
- Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve azar azar un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek dinlendirilir.
- Bu arada maydanozlar ince ince kıyılıp, lor ve karabiberi eklenir.
- Hamurdan kopartılan parçalar avuç içinde açılarak iç malzemesi konulup, kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Ayrılan iki yumurtanın sarısı fırça yardımıyla sürülüp, susam veya çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık yarım saat kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.