Rezeneli bulgur pilavı nasıl yapılır
Kök rezeneli bulgur pilavı tarifi
Yabani rezene son yıllarda satılmaya başlansa da yıllardır arapsaçı tüketmeye alışık olanlar için pek de yabancı bir lezzet değil, hatta yabani arapsaçını yoğun aromasından dolayı tüketemeyenler için alternatif bile olabilir. Besleyici değeri çok yüksek kök rezeneye manavda rastlayınca aldım ve ne zamandır aklımda olan rezeneli bulgur pilavını hem köklerini hem de yeşil taze dal kısımlarını kullanarak pişirdim.
Malzemeler: - 1 adet orta boy kök rezene
- 2 su bardağı bulgur
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 3-4 yemek kaşığı kışlık domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Taze rezenenin kök kısmı yıkanıp küp küp doğranır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar, küp doğranmış rezene kökleri ve sivri biberler zeytinyağında yumuşayana kadar çevrilir.
- Yumuşayınca domates püresi ve rezenenin yeşil kısımları da doğranıp eklenir.
- Yıkanıp süzülmüş bulgur yağda biraz çevrilip, sıcak suyu ve tuzu eklenir.
- Suyunu çekip göz göz olunca ilk sıcaklığı geçinceye kadar demlenmeye bırakılıp sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.