Sallama salatası nasıl yapılır
Cibes sallaması tarifi
Cibes sallaması nasıl yapılır
Edremit körfezi civarında sallama olarak bilinip, satılan bu oldukça büyük boy cibes benzeri sebzelerin başka hiç bir yerde satıldığını görmediğim gibi internette araştırmama rağmen sallama ile ilgili hiç bir tarife de rastlamadım. Sadece yerel bir gazetede sallama adı geçen çok küçük bir haber yapılmış ve Edremit Körfezi etrafındaki ilçelerde satıldığı belirtilmiş. Sallama bulabilirseniz en az cibes kadar lezzetli olan sallamanın haşlama suyundan ve bir kaç parça yapraklarından da ayırarak çorbasını da yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 2-3 adet sallama
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Sallamaların dıştan iki üç yaprağı kopartılıp, iç kısımlarına da su girecek şekilde iyice yıkanır.
- Derin bir tencerede su kaynatılıp, çatala gelecek büyüklükte doğranmış sallamalar atılır.
- Kök kısımları yumuşadığında süzgece alınıp, suyu süzdürülür.
- Suyundan çorba yapılacaksa suyu ayrı bir kaba alınır.
- Sallamalar servis tabağına yayılıp, zeytinyağı, tuz ve limon karışımından oluşan sosu dökülerek ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.