Çipura ızgara tarifi
Fırında ızgara balık nasıl yapılır
Izgara balık tarifi
Kış aylarında balık sezonu açıldığında balık çeşitleri çoğalsa da ben küçük balıkları daha çok sevdiğimden genellikle kızartmasını yada tavasını yapıyorum ama ızgara daha sağlıklı olunca ve özellikle misafir sofraları için sunumu daha kolay olduğundan çupra, levrek gibi porsiyonluk balıkları ızgara veya fırında pişirmeyi tercih ediyorum.
Malzemeler:- 300-350 gram ağırlığında kişi başı çupra ( çipura) balığı
- Yağlamak için zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Balıklar temizlenip, iyice yıkanıp, kurulanır.
- Çabuk pişmeleri için bıçakla üzerine çizikler atılır.
- Fırın tepsisine alüminyum folyo ve üzerine pişirme kağıdı yayılır.
- İçleri ve dışları yağlanıp, tuzlanıp, karabiber serpilerek tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar iki tarafı da çevrilerek pişirilir.
Ailecek çok seviyoruz ben de böyle yapıyorum Nergis'cim sadece tuz koymuyorum .bana kalsa azıcık koyacağım ama balık tadı gidiyor diyor benimkiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Üç beyazdan uzak durmak en güzeli ama maalesef üçüyle de aramız çok iyi, vazgeçemiyoruz :) Senin de ellerine sağlık Hatice'ciğim, sevgiler.
SilEllerine sağlık. Balık gibisi var mı
YanıtlaSilYok gerçekten; hem pratik, hem sağlıklı daha ne olsun değil mi :) Sevgilerimle.
Sil