13 Mart 2018 Salı

FIRINDA ÇUPRA IZGARA

Çupra ızgara tarifi
Çipura ızgara tarifi
Fırında ızgara balık nasıl yapılır
Izgara balık tarifi
     Kış aylarında balık sezonu açıldığında balık çeşitleri çoğalsa da ben küçük balıkları daha çok sevdiğimden genellikle kızartmasını yada tavasını yapıyorum ama ızgara daha sağlıklı olunca ve özellikle misafir sofraları için sunumu daha kolay olduğundan çupra, levrek gibi porsiyonluk balıkları ızgara veya fırında pişirmeyi tercih ediyorum.
Malzemeler:
  • 300-350 gram ağırlığında kişi başı çupra ( çipura) balığı 
  • Yağlamak için zeytinyağı 
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Balıklar temizlenip, iyice yıkanıp, kurulanır.
  • Çabuk pişmeleri için bıçakla üzerine çizikler atılır.
  • Fırın tepsisine alüminyum folyo ve üzerine pişirme kağıdı yayılır.
  • İçleri ve dışları yağlanıp, tuzlanıp, karabiber serpilerek tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar iki tarafı da çevrilerek pişirilir.

4 yorum:

  1. Ailecek çok seviyoruz ben de böyle yapıyorum Nergis'cim sadece tuz koymuyorum .bana kalsa azıcık koyacağım ama balık tadı gidiyor diyor benimkiler:)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç beyazdan uzak durmak en güzeli ama maalesef üçüyle de aramız çok iyi, vazgeçemiyoruz :) Senin de ellerine sağlık Hatice'ciğim, sevgiler.

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Balık gibisi var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok gerçekten; hem pratik, hem sağlıklı daha ne olsun değil mi :) Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...