Çikolatalı cheesecake nasıl yapılır
Pasta ve tatlı ihtiyacını aynı anda karşılayan cheesecakeleri hem meyveli, çikolatalı çeşit çeşit alternatifler üretilebildiği için hem de hafif bir lezzet olduğu için seviyorum ve çay saatleri için değişik cheesecakeler yapmaya çalışıyorum. Cheesecake ve çikolata severler bu ikisi bir arada lezzeti yapıp, misafir günlerinizde servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tatlı süzme yoğurt
- 2 paket labne peyniri
- 3 yemek kaşığı un
- 200 ml süt kreması
- 200 gram bitter çikolata
- Süslemek için çikolata parçaları
- Bisküviler mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküviler yoğurulup, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bardağın tersi ile bastırılarak düzgünce yayılıp buzdolabına konulur.
- Yumurtalara toz şeker eklenip, beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenip, tekrar çırpılır.
- Buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirildikten sonra fırının içinden çıkarılmadan fırının soğuması beklenir.
- Pişme esnasında kremanın çatlamaması için fırına ısıya dayanıklı kap içinde su konulur.
- Üzerine dökülecek çikolatalı ganaj benmari usulü hazırlanır.
- Benmari usulü için; derin bir kabın içine yarıya kadar su konulup, su dolu kabın içine suya değmeyecek yükseklikte başka bir kap konulur.
- Üstteki kabın içine süt kreması konulup kaynatmadan ılıtılır.
- Ilık kremanın içine ince kıyılmış bitter çikolata konulup, eriyene kadar karıştırılır.
- Karışım soğuyunca kremanın üzerine dökülüp, çikolata parçaları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.