Kuru Bakla Çorbası Nasıl Yapılır
Takvimlerde ilkbahar aylarına girsek de yurdun pek çok yerinde halen kış iklimi hüküm sürüyor. İzmir de baharı yaşamaya başladık ama yaz gelmeden evdeki kuru gıdaları bitirmek istediğimden ve biraz da hasta olunca çorbasız olmaz diye düşünüp çocukluk yıllarımdan kalma bir çorbayı yapıp paylaşmak istedim.
Malzemeler: - 1 su bardağı kuru bakla
- 1 su bardağı tarhana
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı kışlık domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 7 su bardağı kadar su
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru baklalar ayıklanıp, bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün tarhananın üzerine bir su bardağı soğuk su konulup çözülmesi beklenir.
- Tencereye yazdan hazırladığımız domates püresi konulup, zeytinyağında biraz çevrilerek kavrulur.
- Tencereye önce sıcak su sonra da tarhana ve akşamdan ıslatılmış kuru baklalar eklenir.
- Tarhananın topaklanmaması için arada karıştırılarak baklalar yumuşayıp, çorba kıvamını alana kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.