Ev yapımı fıstık ezmesi nasıl yapılır
Süt reçelli fıstık ezmesi tarifi
Yediğimiz hemen her şeyde katkı maddeleri, koruyucular olunca pek çok gıdayı olabildiğince evde hazırlamaya çalışıyorum. Daha önceden pudra şekeri ve pekmez ekleyerek çok kısa sürede yapılabilecek iki fıstık ezmesi tarifi paylaşmıştım, bu defa süt reçeli ile nasıl olur düşüncesiyle evde hemen her zaman bulunan süt reçelinden ekleyerek süt reçelli fıstık ezmesi yaptım. Hazırda süt reçeliniz yoksa bu linke tıklayarak pekmezli fıstık ezmesi yapabilir veya verdiğim tarifle önce süt reçeli yaptıktan sonra istediğiniz tat ve kıvama gelinceye kadar blenderde parçaladığınız fıstıklara ekleyerek süt reçelli fıstık ezmesi yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 1 su bardağı yer fıstığı
- 1 su bardağı kadar süt reçeli
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Fıstıkların kabukları soyulup, tavada veya fırında yakmadan kavrulur.
- Blenderde iyice parçalanıp, bekletilir.
- Çok derin bir tencerede süt ve toz şeker kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca karbonat eklenip, sürekli karıştırılarak, taşırmadan ve dibini tutturmadan bir saat kadar kaynatılır.
- Koyulaşınca ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
- İstenen kıvama ulaşana kadar parçalanmış fıstıklara süt reçelinden eklenip iyice karıştırılır.
- Kavanoza konulup, buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.