Anjelik Erikli Turta Tarifi
Anjelik Erikli Turta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 çay bardağı un
- 1 kilogram anjelik erik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kilogram anjelik erik
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Buzdolabından çıkartılmış soğuk tereyağı bıçakla küçük parçalara ayrıldıktan sonra un, pudra şekeri, yoğurt ve kabartma tozu ile yoğurulur.
- Streçlenen hamur buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Turtanın üzerini süslemek için hamurun bir kısmı ayrılır.
- Kalan hamur hafif yağlanıp unlanmış tart kalıbına yayıldıktan sonra fazla kabarmaması için üzerinde çatalla delikler açılıp buzdolabında bekletilir.
- Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra doğranır.
- Doğranan eriklere şeker eklenip, pişirildikten sonra blender ile parçalanır.
- Hamurun üzerine soğumuş erik püresi yayılır.
- İstenirse; ayırdığımız hamurdan kurabiye kalıpları ile istenen şekiller kesilerek erik püresinin üzeri süslenir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.