16 Temmuz 2021 Cuma

ANJELİK ERİKLİ TURTA

Anjelik Erikli Turta Tarifi 
Anjelik Erikli Turta Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 125 gram tereyağı 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 4 çay bardağı un 
  • 1 kilogram anjelik erik 
  • 1 su bardağı toz şeker 
Üzerine: 
  • 1 kilogram anjelik erik 
  • 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Buzdolabından çıkartılmış soğuk tereyağı bıçakla küçük parçalara ayrıldıktan sonra un, pudra şekeri, yoğurt ve kabartma tozu ile yoğurulur.
  • Streçlenen hamur buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Turtanın üzerini süslemek için hamurun bir kısmı ayrılır.
  • Kalan hamur hafif yağlanıp unlanmış tart kalıbına yayıldıktan sonra fazla kabarmaması için üzerinde çatalla delikler açılıp buzdolabında bekletilir.
  • Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra doğranır.
  • Doğranan eriklere şeker eklenip, pişirildikten sonra blender ile parçalanır.
  • Hamurun üzerine soğumuş erik püresi yayılır.
  • İstenirse; ayırdığımız hamurdan kurabiye kalıpları ile istenen şekiller kesilerek erik püresinin üzeri süslenir. 
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...