19 Temmuz 2021 Pazartesi

CEVİZLİ ŞÖBİYET

Cevizli Şöbiyet Tarifi 
Cevizli Şöbiyet Nasıl Yapılır 
Kolay Şöbiyet Tarifi 
Malzemeler: 
  • 20-25 adet baklava yufkası 
  • 150 gram ceviz 
  • 200 gram tereyağı 
İçine: 
  • 2 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı irmik 
  • Yarım çay bardağı toz şeker 
Şerbeti: 
  • 2 su bardağı su 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 3-4 damla limon suyu 
Yapılışı: 

  • Su ve toz şeker tencereye alınıp, şeker eriyene kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu da eklenip bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
  • Başka bir tencerede süt, irmik ve toz şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip, arada karıştırılarak soğuyup katılaşması için beklenir.
  • Tereyağı eritilip, soğutulduktan sonra süzgeçten süzülür.
  • Baklava yufkalarının aralarına fırçayla tereyağı sürülüp yufkalar bitene kadar üst üste konulur.
  • Kare kare kesilen yufkaların üzerine birer kaşık irmikli muhallebi ve ceviz parçaları konularak her biri üçgen şeklinde katlanır.
  • Fırına girebilecek bir kap yağlanıp, hazırladığımız şöbiyetler dizilir.
  • Kalan tereyağı da üzerlerine fırça yardımıyla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında kontrol edilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan beş dakika sonra her yerine gelecek şekilde soğumuş şerbet dökülür.
  • Şöbiyetler soğuduktan sonra kenarlarına biraz irmikli muhallebiden sürülüp, dövülmüş cevize bulanarak servis edilir.



2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...