Cevizli Şöbiyet Tarifi
Cevizli Şöbiyet Nasıl Yapılır
Kolay Şöbiyet Tarifi
Malzemeler:
- 20-25 adet baklava yufkası
- 150 gram ceviz
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Su ve toz şeker tencereye alınıp, şeker eriyene kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu da eklenip bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
- Başka bir tencerede süt, irmik ve toz şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip, arada karıştırılarak soğuyup katılaşması için beklenir.
- Tereyağı eritilip, soğutulduktan sonra süzgeçten süzülür.
- Baklava yufkalarının aralarına fırçayla tereyağı sürülüp yufkalar bitene kadar üst üste konulur.
- Kare kare kesilen yufkaların üzerine birer kaşık irmikli muhallebi ve ceviz parçaları konularak her biri üçgen şeklinde katlanır.
- Fırına girebilecek bir kap yağlanıp, hazırladığımız şöbiyetler dizilir.
- Kalan tereyağı da üzerlerine fırça yardımıyla sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında kontrol edilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından aldıktan beş dakika sonra her yerine gelecek şekilde soğumuş şerbet dökülür.
- Şöbiyetler soğuduktan sonra kenarlarına biraz irmikli muhallebiden sürülüp, dövülmüş cevize bulanarak servis edilir.
Hoş görünüyor, iyi bayramlar:)))
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil