8 Temmuz 2021 Perşembe

TENCEREDE ISLAK KEK

Tencerede Islak Kek Tarifi 
Tencerede Islak Kek Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao 
  • 1 su bardağı süt  
  • 4 adet yumurta 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
Yapılışı: 
  • Zeytinyağı, süt, toz şeker ve kakao karıştırılır.
  • Bu karışımdan kek piştikten sonra üzerine dökmek için bir su bardağı ayrılır.
  • Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle çırpılır.
  • Yumurtalara zeytinyağlı, kakaolu karışım, kabartma tozu ve dövülmüş cevizler de eklenir.
  • Un da azar azar eklenip, el çırpıcısıyla karıştırılır. 
  • Dibi biraz yağlanıp, unlanmış 28 santim çapında yapışmaz tabanlı bir tencereye hamur dökülür.
  • Tencere kapağında buhar deliği varsa kağıt havlu ile kapatılıp, hava alması engellenir.
  • Kısık ateş üzerine konulan kek tenceresi yaklaşık 50 dakika kadar kapağı hiç açılmadan kontrol edilerek pişirilir.
  • Piştikten beş dakika kadar sonra tencereden çıkartılıp, servis tabağına alınır.
  • Kekin üzerine ayırdığımız bir su bardağı karışım her yerine gelecek şekilde dökülür.
  • Cevizlerle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...