Tencerede Islak Kek Tarifi
Tencerede Islak Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Zeytinyağı, süt, toz şeker ve kakao karıştırılır.
- Bu karışımdan kek piştikten sonra üzerine dökmek için bir su bardağı ayrılır.
- Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle çırpılır.
- Yumurtalara zeytinyağlı, kakaolu karışım, kabartma tozu ve dövülmüş cevizler de eklenir.
- Un da azar azar eklenip, el çırpıcısıyla karıştırılır.
- Dibi biraz yağlanıp, unlanmış 28 santim çapında yapışmaz tabanlı bir tencereye hamur dökülür.
- Tencere kapağında buhar deliği varsa kağıt havlu ile kapatılıp, hava alması engellenir.
- Kısık ateş üzerine konulan kek tenceresi yaklaşık 50 dakika kadar kapağı hiç açılmadan kontrol edilerek pişirilir.
- Piştikten beş dakika kadar sonra tencereden çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Kekin üzerine ayırdığımız bir su bardağı karışım her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Cevizlerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.