11 Temmuz 2021 Pazar

PAPALİNA TAVA

Papalina Tava Tarifi 
Papalina Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram papalina 
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı: 
  • Papalinalar ayıklanıp, yıkandıktan sonra kurulanır.
  • Poşetin içine un, tuz ve papalinalar konulup sallanarak her yerlerinin unlanması sağlanır. 
  • Fazla unları silkelenerek kızdırılmış zeytinyağlı tavada 4-5 dakika kadar kurutmadan kızartılır.
  • Fazla yağının gitmesi için kağıt havlu üzerine alınıp daha sonra sıcak servis edilir.


2 yorum:

  1. papalina diye bir balık olduğunu öğrenmiş oldum tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin bir zamanı var demek ki :) Bir gün Ayvalık civarında tatil yaparsanız, mutlaka tadına da bakın bence :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...