15 Temmuz 2021 Perşembe

KABAK TEMPURA

Kabak Tempura Tarifi 
Kabak Tempura Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak 
  • 1 çay bardağı maden suyu 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 adet yumurta 
  • 5-6 yemek kaşığı un 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • Kırmızı biber 
  • Kekik 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Kabaklar olabildiğince ince halka halka doğranıp tuzlandıktan sonra süzgeç içinde bekletilir.
  • Derin bir kapta süt ve yumurta çırpıldıktan sonra un, baharatlar, tuz, kabartma tozu ve azar azar da maden suyu eklenerek pürüzsüz koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Kabaklar birer birer alınıp, sosa batırıldıktan sonra kızdırılmış zeytinyağlı tavaya atılarak iki tarafı da kızartılır.
  • Kızaran kabaklar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır.
  • İstenirse tuz, taze nane ve dövülmüş sarımsak eklenerek çırpılmış yoğurtla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...