Kabak Tempura Tarifi
Kabak Tempura Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet kabak
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Kırmızı biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Kabaklar olabildiğince ince halka halka doğranıp tuzlandıktan sonra süzgeç içinde bekletilir.
- Derin bir kapta süt ve yumurta çırpıldıktan sonra un, baharatlar, tuz, kabartma tozu ve azar azar da maden suyu eklenerek pürüzsüz koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kabaklar birer birer alınıp, sosa batırıldıktan sonra kızdırılmış zeytinyağlı tavaya atılarak iki tarafı da kızartılır.
- Kızaran kabaklar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır.
- İstenirse tuz, taze nane ve dövülmüş sarımsak eklenerek çırpılmış yoğurtla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.