Pide Tarifi
Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurtanın akı
- Yarım kilogram tatlı lor
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 2-3 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Domateslerin çekirdekli kısımları sulanmaması için çıkartılıp, minik minik doğranır.
- Biberler, taze soğanlar ve dereotu da doğranıp hepsi tatlı lorla karıştırılır.
- Karabiberi, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
- Un elendikten sonra üç su bardağı kadarı yoğurma kabına alınır.
- İnstant maya, toz şeker ve ılık süt karıştırılıp on dakika kadar bekletilir.
- Ilık su, tuz, yumurtanın akı ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, merdaneyle elips şeklinde açılır.
- İç malzemesi konulduktan sonra pide şekli verilerek uçları sıkılarak kapatılır.
- Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca istenirse kenarlarına tereyağı sürülüp, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.