17 Temmuz 2021 Cumartesi

SUSAMLI PİDE

Pide Tarifi 
Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurtanın akı
İç malzemesi:
  • Yarım kilogram tatlı lor 
  • 2-3 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil sivri biber 
  • 2-3 adet taze soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Susam
Yapılışı: 
  • Domateslerin çekirdekli kısımları sulanmaması için çıkartılıp, minik minik doğranır.
  • Biberler, taze soğanlar ve dereotu da doğranıp hepsi tatlı lorla karıştırılır.
  • Karabiberi, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek iç malzemesi hazırlanır. 
  • Un elendikten sonra üç su bardağı kadarı yoğurma kabına alınır.
  • İnstant maya, toz şeker ve ılık süt karıştırılıp on dakika kadar bekletilir.
  • Ilık su, tuz, yumurtanın akı ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. 
  • Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, merdaneyle elips şeklinde açılır.
  • İç malzemesi konulduktan sonra pide şekli verilerek uçları sıkılarak kapatılır.
  • Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca istenirse kenarlarına tereyağı sürülüp, sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...