Samsıra Tarifi
Samsıra Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı susam
- 1 su bardağı kadar pekmez
Yapılışı:
- Susamlar yanmaz tabanlı bir tavada 10-15 dakika kadar kavrulur.
- Kavrulan susamlar ocaktan alınıp, pekmez eklenerek karıştırılır.
- Ocağın altı tekrar açılıp, yarım saat kadar karıştırılarak pişirilir.
- Fırın tepsisine incecik yayılır.
- İlk sıcaklığı geçince kare kare kesilip, istenirse yuvarlanarak şekil verilir.
Emeklerinize sağlık ,enfes sağlıklı atıştırmalıklar..Fethiyede bal ile de yapılır.
YanıtlaSilGerçekten olabilecek en sağlıklı atıştırmalıklardan, bir de ballısını deneyelim, çok teşekkürler :)
Sil