12 Temmuz 2021 Pazartesi

SAMSIRA

Samsıra Tarifi 
Samsıra Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı susam 
  • 1 su bardağı kadar pekmez 
Yapılışı:
  • Susamlar yanmaz tabanlı bir tavada 10-15 dakika kadar kavrulur.
  • Kavrulan susamlar ocaktan alınıp, pekmez eklenerek karıştırılır.
  • Ocağın altı tekrar açılıp, yarım saat kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Fırın tepsisine incecik yayılır.
  • İlk sıcaklığı geçince kare kare kesilip, istenirse yuvarlanarak şekil verilir.


2 yorum:

  1. Emeklerinize sağlık ,enfes sağlıklı atıştırmalıklar..Fethiyede bal ile de yapılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten olabilecek en sağlıklı atıştırmalıklardan, bir de ballısını deneyelim, çok teşekkürler :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...