3 Aralık 2021 Cuma

ÇINTARLI (MANTARLI) GALETTE

Çıntarlı Galette Tarifi 
Melkili Galette Tarifi 
Mantarlı Galette Tarifi 
Malzemeler: 
  • 100 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
  • 3,5- 4 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz 
Üzerine: 
  • 2 yemek kaşığı domates püresi veya ketçap
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kilogram çıntar (melki, kanlıca mantarı)
  • Tuz, Kekik, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan
  • 1çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 adet yumurta
  • Susam
Yapılışı:
  • Buzdolabından çıkartılan tereyağı minik küpler halinde kesilir.
  • Soğuk tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, yumurtanın akı, kabartma tozu ve kontrollü olarak azar azar da un eklenerek hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur streç film ile sarılarak buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir. 
  • Çıntarlar istenen şekilde doğranıp, baharatları da eklenerek zeytinyağı konulmuş tavada biraz kavrulur. 
  • Buzdolabından çıkartılan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
  • Hamurun üzerine zeytinyağı ile inceltilmiş ketçap veya domates püresi sürülür.
  • Biraz kavrulup soğumuş çıntarlar ve ince doğranmış kırmızı kuru soğan hamurun üzerine istenen şekilde yerleştirilir.
  • Hamurun kenarları içe doğru kapatılıp, yumurta sarısı sürüldükten sonra susam serpilir.
  • Hamur açtığımız kağıtla birlikte fırın tepsisine alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir.
  • Kaşar peyniri de üstüne eklenip, eriyince fırından alınıp, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...