13 Aralık 2021 Pazartesi

SÜTLÜ KARNABAHAR ÇORBASI

Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi 
Sütlü Karnabahar Çorbası Nasıl yapılır
Malzemeler: 
  • 1 adet küçük boy karnabahar 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet patates 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 su bardağı süt 
Üzerine: 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı: 
  • Karnabahar yıkanıp, iri parçalar halinde çiçekleri ayrılır.
  • Kuru soğan ve patates soyulup, doğranır.
  • Karnabahar, patates ve kuru soğan tencereye alınıp, üzerlerini beş altı parmak geçecek kadar sıcak su konulur.
  • Tuzu da eklenerek yaklaşık 20 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Un ve tereyağı küçük bir kaba alınıp, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Kavrulan una topaklanmaması için sürekli karıştırılarak süt eklenir
  • Sütlü karışım da sebzelerin olduğu tencereye eklenip, hepsi blender ile parçalanır.
  • Bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Üzerine tereyağında çevrilmiş kırmızı biber ve kruton ekmekler eklenerek sıcak servis edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...