Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi
Sütlü Karnabahar Çorbası Nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
Üzerine:
- Karnabahar yıkanıp, iri parçalar halinde çiçekleri ayrılır.
- Kuru soğan ve patates soyulup, doğranır.
- Karnabahar, patates ve kuru soğan tencereye alınıp, üzerlerini beş altı parmak geçecek kadar sıcak su konulur.
- Tuzu da eklenerek yaklaşık 20 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Un ve tereyağı küçük bir kaba alınıp, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kavrulan una topaklanmaması için sürekli karıştırılarak süt eklenir
- Sütlü karışım da sebzelerin olduğu tencereye eklenip, hepsi blender ile parçalanır.
- Bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Üzerine tereyağında çevrilmiş kırmızı biber ve kruton ekmekler eklenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.