9 Aralık 2021 Perşembe

PANCARLI KISIR

Pancarlı Kısır Tarifi
Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur 
  • 3 adet kırmızı pancar 
  • 3 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır 
  • 1 çay bardağı haşlanmış havuç 
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
  • İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
  • Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
  • Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar dökülür.
  • Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişip, renklenmesi sağlanır.
  • Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, haşlanmış havuç, haşlanmış mısır, taze soğan ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır.
  • Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...