11 Aralık 2021 Cumartesi

KAŞIK DÖKMESİ

Kaşık Dökmesi Tarifi 
Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır 
Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 150 gram beyaz peynir 
  • 50 gram kaşar peyniri 
  • 2,5 su bardağı un   
  • 1 adet domates
  • Dereotu 
  • Karabiber 
  • Pul biber 
  • Nane 
Yapılışı: 
  • Yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağı el çırpıcısıyla çırpılır. 
  • Peynirlerin yarısı rendelenir, yarısı tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
  • Domatesin çekirdekleri çıkartılıp, doğranır.
  • Malzemelerin hepsi karıştırılıp; kabartma tozu, baharatlar ve un da eklenerek çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer yemek kaşığı alınan hamur aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...