10 Aralık 2021 Cuma

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı mahlep 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 
  • Tuz 
  • 3 su bardağı un 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın akı 
  • Susam 
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur. 
  • Hamur iki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında merdane ile açılır.
  • Açılan hamur su bardağı veya yuvarlak kalıp ile kesilir. 
  • Kesilen parçaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüldükten sonra susam çörekotu karışımına bulanır. 
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...