6 Aralık 2021 Pazartesi

MİNESTRONE ÇORBASI

Minestrone Çorbası Tarifi 
Minestrone Çorbası Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 1 adet büyük boy kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates 
  • 1 avuç dolusu karnabahar 
  • 1 su bardağı boncuk makarna 
  • Yarım su bardağı meksika fasulyesi veya 2 adet taze fasulye
  • Bir kaç dal kereviz sapı 
  • 7 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Kuru soğanlar ve sarımsaklar soyulup, küçük küçük yemeklik doğrandıktan sonra zeytinyağında pembeleştirilir. 
  • Domates salçası ve varsa kabukları soyulup küp doğranmış domatesler de eklenip, kavrulur. 
  • Sırasıyla küp küp doğranmış havuç, patates, kabak, çiçeklere ayrılmış karnabahar, doğranmış pırasa ve kereviz sapları da eklenerek on beş dakika kadar kavrulur. 
  • Çorbaya sıcak su, boncuk makarnalar, önceden haşlanmış meksika fasulyeleri ve ince kıyılmış fesleğen yaprakları da eklenerek pişirilir.
  • Tuzu, karabiberi ve istenirse üzerine rendelenmiş parmesan peyniri eklenerek sıcak servis edilir.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...