21 Kasım 2018 Çarşamba

MAHLEPLİ ÇEŞNİLİ MİNİ POĞAÇA

Mahlepli poğaça tarifi
Mahlepli çeşnili poğaça nasıl yapılır
Çeşnili poğaça tarifi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket Dr. Oetker mahlepli çeşnili kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un 
  • Susam
İç malzemesi: 
  • 200 gram lor
  • Maydanoz
  • Karabiber

Yapılışı:
  • Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz dinlendirilir.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartılıp,avuç içinde açılarak lorlu maydanozlu karışımdan konulup, kapatılarak şekil verilir.
  • Ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üstlerine ayrılan yumurta sarıları sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...