Mahlepli çeşnili poğaça nasıl yapılır
Çeşnili poğaça tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket Dr. Oetker mahlepli çeşnili kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Susam
İç malzemesi:
- 200 gram lor
- Maydanoz
- Karabiber
Yapılışı:
- Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
- Oda sıcaklığında ki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar kopartılıp,avuç içinde açılarak lorlu maydanozlu karışımdan konulup, kapatılarak şekil verilir.
- Ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine ayrılan yumurta sarıları sürülüp, susam serpilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.