27 Kasım 2018 Salı

MUZLU MAGNOLİA PUDİNG

Magnolia Puding Tarifi
Muzlu Magnolia Puding Tarifi
Muzlu Puding Tarifi
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 2 yemek kaşığı dolusu un 
  • 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 paket yulaflı bisküvi 
  • 4-5 adet muz
Yapılışı: 
  • Un, buğday nişastası ve toz şeker derin bir tencerede karıştırılır.
  • Süt de azar azar eklenerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelince süt kreması eklenip, mikserle çırpılır.
  • Bisküviler mutfak robotundan geçirilerek un haline getirilir.
  • Kaselere bir sıra bisküvi kırıntısı, bir sıra puding ve kenarlardan görünecek şekilde muz dilimleri dizilip, malzemeler bitene kadar sıra sıra devam edilir.
  • En üste puding dökülüp, en az iki üç saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Muzların kararmaması için, pudinglerin üzeri servis saatine yakın muz dilimleri ile süslenir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...