Palamut pilaki nasıl yapılır
Tavada palamut pilaki tarifi
Balık yemekleri
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy halka şeklinde doğranmış palamut balığı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Palamutlar halka halka (takoz) doğranıp, kanlı kısımları temizlenecek şekilde yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
- Zeytinyağı dökülmüş yayvan bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
- Doğranmış domates ve biberler de kuru soğanlara eklenir.
- Tuz ve karabiberde eklenerek domatesler suyunu salana kadar pişirilir.
- Domatesli sosun yarısı ayrılıp, tavaya halka doğranmış palamutlar dizilir.
- Palamutların üzerine kalan domatesli sos ve ince limon dilimleri yayılarak, tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.