17 Kasım 2018 Cumartesi

TAHİNLİ BURGU ÇÖREK

Tahinli burgu çörek tarifi
Tahinli burgu çörek nasıl yapılır
Tahinli çörek tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket instant maya 
  • 100 gram tereyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 6,5-7 su bardağı un
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:
  • Ilık su, ılık süt, toz şeker, maya ve bir yemek kaşığı un karıştırılıp, üzeri örtülür.
  • On dakika kadar mayalandırdıktan sonra zeytinyağı, yumurtaların akları ve kalan un da azar azar eklenerek yoğurulup, üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur iki parçaya ayrılıp, yaklaşık otuz santime elli santim büyüklüğünde dikdörtgen olarak merdane ile açılır.
  • Üzerine şekerli tahinli cevizli karışım yayılıp düzeltilir.
  • Hamurun üçte bir kadarı uzun tarafından ortaya katlanır.
  • Diğer tarafı da ortaya katlanıp, iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Şeritler iki ucundan tutulup, burulur.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirilir.
  • Ayırdığımız ikinci parça hamura da aynı işlemler yapılıp, pişirilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...