Tahinli burgu çörek nasıl yapılır
Tahinli çörek tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 6,5-7 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt, toz şeker, maya ve bir yemek kaşığı un karıştırılıp, üzeri örtülür.
- On dakika kadar mayalandırdıktan sonra zeytinyağı, yumurtaların akları ve kalan un da azar azar eklenerek yoğurulup, üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamur iki parçaya ayrılıp, yaklaşık otuz santime elli santim büyüklüğünde dikdörtgen olarak merdane ile açılır.
- Üzerine şekerli tahinli cevizli karışım yayılıp düzeltilir.
- Hamurun üçte bir kadarı uzun tarafından ortaya katlanır.
- Diğer tarafı da ortaya katlanıp, iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Şeritler iki ucundan tutulup, burulur.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirilir.
- Ayırdığımız ikinci parça hamura da aynı işlemler yapılıp, pişirilir.
Harika görünüyor ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil