23 Kasım 2018 Cuma

MİDYE ÇÖREK

Midye Çörek Tarifi
Midye Çörek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Hamurişleri
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 paket hazır instant maya 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 
  • 4,5 - 5 su bardağı un 
Aralara sürmek için:
  • 150 gram erimiş soğumuş tereyağı 
İç malzemesi:
  • 250 gram tulum loru
  • Maydanoz
  • Karabiber 





Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, üzeri örtülür.
  • Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça merdane ile ince açılır.
  • Açılan hamurların aralarına eriyip soğumuş tereyağ sürülerek, üst üste dizilir.
  • Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
  • On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
  • Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
  • Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz, lor ve karabiber karıştırılıp, iç hazırlanır.
  • Bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup, açılan parçalar yanlardan hafifçe bastırılarak poğaça gibi kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Sunum harika, tadının da nefis olduğuna eminim ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, biraz el oyalayıcı ama tadı da güzel gerçekten :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...