Midye Çörek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Hamurişleri
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket hazır instant maya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 4,5 - 5 su bardağı un
- 150 gram erimiş soğumuş tereyağı
- 250 gram tulum loru
- Maydanoz
- Karabiber
Yapılışı:
- Malzemeler karıştırılıp, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, üzeri örtülür.
- Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça merdane ile ince açılır.
- Açılan hamurların aralarına eriyip soğumuş tereyağ sürülerek, üst üste dizilir.
- Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
- On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
- Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
- Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
- İnce kıyılmış maydanoz, lor ve karabiber karıştırılıp, iç hazırlanır.
- Bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup, açılan parçalar yanlardan hafifçe bastırılarak poğaça gibi kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
Sunum harika, tadının da nefis olduğuna eminim ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, biraz el oyalayıcı ama tadı da güzel gerçekten :)
Sil