22 Kasım 2018 Perşembe

DAĞ ÇİLEĞİ REÇELİ

Dağ çileği reçeli tarifi
Yabani dağ çileği reçeli tarifi
Kocayemiş reçeli tarifi
Davulga reçeli tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram dağ çileği
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:
  • Dağ çilekleri zedelenmeden dikkatlice yıkanıp, kurumaya bırakılır.
  • Tencerede toz şeker ve su koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Dağ çilekleri de eklenip, hiç karıştırmadan reçel kıvamı alana kadar kaynatılır.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
  • Hemen yenilmeyecekse sıcakken kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.

1 yorum:

  1. MUHTEŞEM DAĞ ÇİLEĞİNİN REÇELİNİ BİLMİYORDUM HEMEN TOPLAYIP YAPACAĞIM. VERDİĞİNİZ TARİF VE BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...