Yabani dağ çileği reçeli tarifi
Kocayemiş reçeli tarifi
Davulga reçeli tarifi
Malzemeler:
- 250 gram dağ çileği
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Dağ çilekleri zedelenmeden dikkatlice yıkanıp, kurumaya bırakılır.
- Tencerede toz şeker ve su koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Dağ çilekleri de eklenip, hiç karıştırmadan reçel kıvamı alana kadar kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Hemen yenilmeyecekse sıcakken kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
MUHTEŞEM DAĞ ÇİLEĞİNİN REÇELİNİ BİLMİYORDUM HEMEN TOPLAYIP YAPACAĞIM. VERDİĞİNİZ TARİF VE BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSil