Çiçek börek tarifi
Çiçek börek nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi
Yapımı biraz zaman alsa da, sadece görüntüsü için bile yapılabilecek bu çiçek görünümlü çıtır çıtır böreği çay saatleriniz için ya da aperatif olarak hazırlayabilirsiniz. Börekleri derin bir kızartma tenceresinin içinde bol kızgın yağda ve fazla sıkıştırmadan kızartırsanız kat kat görüntülü çiçekler yapabilirsiniz.- 2 adet yufka
- 3-4 adet patates
- 100 gram lor
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yufkalar üst üste tezgaha yayılıp, çay bardağı veya kalıp ile yuvarlaklar kesilir.
- Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
- Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
- Çay bardağı ile kesilen her yufkanın arasına, bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
- Beş kat yufka, her defasında ortalarına basılarak üst üste yapışması sağlanır.
- Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda üçer üçer kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine alınıp, sıcak servis edilir.
Nefis bir görüntü çok değişik eminim lezzeti de mükemmeldir. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Lezzeti de güzel, çıtır çıtır cips gibi .Sevgilerimle.
SilNergis'ciğim i Beni çok uzun yıllara götürdün.Evlendiğim zaman tek bildiğim börek buydu nefis oluyor. tadını unutmadım.Yıllardır yapmadığımı anımsadım.Ellerine sağlık güllerin yanında da muhteşem görünüyor .Ama benim tarifimde gül börek diye kayıtlıymış.
YanıtlaSilGerçekten bir zamanlar çok yaptığımız böreklerdendi ama bazı tarifleri zamanla unutuyoruz maalesef.Çok teşekkür ediyorum sevgilerimle.
Sil